3 plekken om te genieten van de bergen in Rio de Janeiro

door Iris Timmermans
Rio de Janeiro

Rio de Janeiro in Brazilië staat bekend om de prachtige stranden, Carnaval en uiteraard Cristo de Rendentor. Soms zou je haast vergeten dat deze stad aan zee ook omringd is door bergen. In dit artikel drie plekken om optimaal te genieten van de bergen in Rio de Janeiro, de stad met bergen én zee.

De plek in Rio de Janeiro voor een zonsondergang: Sugarloaf Mountain

Een van de bekendste plaatjes van Rio is toch wel de Sugarloaf Mountain. Een perfect gevormde berg, vanwaar je prachtig uitzicht hebt over de stad, zee en bergen. Zeker met zonsondergang is een bezoek aan de Sugarloaf aan te raden. Vanaf de berg zie je de zon zakken achter Cristo de Rendentor en gaan ontelbaar veel lampjes aan, tegen de voet van de berg. Pas dan zie je hoe groot Rio de Janeiro eigenlijk is. De huizen gaan veel verder dan je in het daglicht kan zien.

Per kabelbaan kom je bovenop de Sugarloaf. Vanaf zeeniveau brengt deze je 396 meter boven de grond. Omdat de kabelbaan twee stops heeft, is het mogelijk om het eerste deel van de gondel over te slaan. Je stapt dan in bovenop de Urca Hill. Een klim van 220 meter, best pittig tijdens warme dagen van Rio de Janeiro. Wel een leuk avontuur, en het scheelt in de ticketkosten. Vanaf de Urca Hill stap je in bij een gondel, op naar de top van de Sugarloaf mountain.

Rio de Janeiro

Bergliefhebbers zitten goed op Ipanema beach

Zelfs de bergliefhebber zit goed op de stranden van Rio. Vanaf het bekende Ipanema beach heb je zon, zee én groene bergen om je heen. Net als de Sugarloaf Mountain, word je ook vanaf het Ipanema strand verwend met een zon die ondergaat in de bergen.

Bewonder Cristo Rendentor bovenop berg Corcovado

Bovenop de berg Corcovado staat het wereldwonder Cristo Rendentor, oftewel Christus de Verlosser. Het 38 meter hoge beeld kijkt uit vanaf 710 meter hoogte uit over de stad Rio. Door de gespreide armen lijkt het alsof het beeld waakt over al haar inwoners. Hoewel Cristo Rendentor zelf al de moeite waard is om van dichtbij te bewonderen, is het uitzicht op de stad dat ook. Vanaf de Corcovado kijk je uit op de havens, wijken, stranden en Sugarloaf van Rio de Janeiro. Je kan de berg beklimmen, of gebruik maken van de trein of bus.

IMG_0124

Weet jij nog een plek om de bergen in Rio de Janeiro te bewonderen?

Heb jij nog een goede tip vanwaar je zowel van Rio als van de bergen kan genieten? Laat het achter in de comments!

Bekijk hier al onze artikelen over bergen in Zuid-Amerika.

dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter