Canada in de winter: ijsklimmen, wintersport en sneeuwschoenen

door Iris Timmermans

De Rocky Mountains in Canada staat, zoals de naam al zegt, bekend om haar rotsachtige bergen. Tijdens een bezoek aan Canada in de winter zijn deze verborgen onder een pak sneeuw, het maakt de Rockies een betoverende bestemming in de winter. Voor een roadtrip, wandelen of wintersport. In 10 foto’s nemen je mee naar winterwonderland, naar winter in de Rocky Mountains, Canada.

Canada in de winter
Canada in de winter

Canmore, met bergen als decor

Hoewel de meeste vakantiegangers direct doorreizen naar Banff, is Canmore het rustigere dorp. Alleen al voor de spectaculaire bergen is het dorpje een bezoekje waard.

Canada in de winter
Canada in de winter

Canada in de winter: IJsklimmen voor avonturiers

Zo kan je elkaar in de zomer naast de Johnston Waterval bijna niet verstaan, zo is het muisstil tijdens een bezoek in de winter. De waterval is heeft plaatsgemaakt voor een ijsmuur. Voor avonturiers gaat er een nieuwe wereld open; ijsklimmen! Uiteraard alleen voor de ervaren ijsklimmer weggelegd. Voor de toeschouwer ook een spektakel, het ziet er erg indrukwekkend uit.

Canada in de winter

Roadtrippen van Banff naar Jasper

De Icefieldparkway, die in de winter haar naam écht eer aandoet, verbindt de bergdorpen Banff en Jasper. De snelweg gaat dwars door de Rockies. Onderweg wil je het liefst na elke bocht stoppen voor weer een nieuw uitzicht op de bergen. Tijdens de roadtrip rijd je ook langs veel meren en watervallen, deze zijn zeker een stop waard. Let wel op: een bezoek aan Canada in de winter betekent dat sommige watervallen zijn afgezet, respecteer dit. De weg naar de waterval is namelijk erg glad. Bekijk ook het artikel: ‘9 highlights tijdens een roadtrip door de Rocky Mountains, Canada‘. 

Canada in de winter
Canada in de winter

Wit champagnepoeder voor wintersportliefhebbers

Wintersportliefhebber? De pistes in de Rocky Mountains roepen je. Er zijn meerdere wintersportgebieden, zoals Sunshine Village en Lake Louise. Waar je ook gaat; wanneer je uit de lift stapt, wil je maar één ding: zo snel mogelijk weer naar beneden! Gek genoeg is de sneeuw anders dan in Europa. Zachter, verser. Wel moet je bereidt zijn om ook in écht winterse temperaturen te wintersporten. Canada in de winter betekent dat het in de maanden januari en februari  niet vreemd is als het vriespunt tot onder -20 graden Celcius zakt. Echter verdwijnt dan de gladheid van de sneeuw, op een gegeven moment gaat het plakken. April vonden wij zelf de beste maand voor wintersporten in de Rockies.

Wintersport in de Rocky Mountains Canada

De ultieme activiteit voor winter in de Rocky Mountains: met sneeuwschoenen wandelen

Wil je graag de bewoonde wereld achter je laten, en slapen in een romantisch hutje midden in de bergen? Skoki Lodge is de uitkomst. Het is het onderkomen om Canada in de winter echt te ervaren.  Alleen bereikbaar te voet, of in het geval Canada in de winter: langlaufend of met sneeuwschoenen. In zo’n 6 uur wandel je door de bergen, langs witte uitgestrekte vlaktes en over een pas. Best een wandeling, maar de rust die je in de bergen vindt is erg belonend.

Canada in de winter
Rocky Mountains

dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter