Lake Louise, hét meer van de Rocky Mountains, Canada

door Iris Timmermans
Lake Louise

Lake Louise is een van de bekendste meren in de Rocky Mountains, Canada. Achter het helderblauwe meer zie je de bergen liggen, vaak ook in de zomer met een laagje sneeuw. Terwijl je aan de oever staat, verwacht je waarschijnlijk niet dat er in die bergen ook nog een gletsjer ligt. En twee theehuizen waar je in de zomer je verkoeling zoekt. Lees hier wat je kan doen bij Lake Louise, Canada.

Wandel langs de oevers van Lake Louise

De shoreline trail neemt je mee langs de oever van het meer. De route is vlak en duurt ongeveer een uur. De wandeling start voor de Fairmont Chateau, door de omvang niet te missen als je bij Lake Louise bent. In de zomer is het vaak tussen 10 en 16u redelijk druk, het is dus slim om die tijden zo veel mogelijk te vermeiden. Of wandel richting de theehuizen, vaak laat je dan een deel van de bezoekers achter je.

Bezoek de theehuizen Lake Agnes en Plain of Six Glaciers

Heb je meer tijd? Wandel dan naar de theehuizen, gelegen in de bergen achter het meer. De start is gelijk aan de shoreline trail en gaat vervolgens omhoog de bergen in. In korte tijd stijg je relatief veel, vandaar dat de wandeling daarom wordt aangeraden aan mensen met een middelmatige conditie. Het is ongeveer een uurtje wandelen naar het eerste theehuis, Lake Agnes Tea House. Vanaf hier kijk je uit op Lake Louise van bovenaf. Het tweede theehuis, Plain of Six Glaciers Tea House, ligt op 5.5 kilometer afstand van Lake Louise en nog dieper in de bergen. Door de hoogte heb je tijdens de wandeling een mooi uitzicht op Lake Louise.

Lake Louise

Gletsjer Victoria

Nog voorbij het tweede theehuis Plain of Six Glaciers, ligt de Victoria gletsjer. Het pad is ernaartoe is erg steil; in 1.3 kilometer stijg je bijna 650 meter. Hoewel het even zweten is, is het uitzicht het absoluut waard. Je kijkt uit op de gletsjer en de Abott Pass, gelegen tussen de bergen Lefroy en Victoria.

Lake Louise in de winter

Ook in de winter is Lake Louise toegankelijk. Het helderblauwe water is nu omgetoverd in een ijslaag, vaak met een vers laagje sneeuw. De theehuizen zijn overigens wel gesloten. Blijf niet te lang buiten, soms kan het in de Rockies wel -15 worden. Warm op in de Fairmont Chateau met een kop warme chocomel. Lake Louise heeft trouwens ook een groot skigebied. Wintersporten in de Rocky Mountains is een unieke ervaring. Met ruim 139 kilometer aan pistes, is de wintersportliefhebber hier wel een paar dagen zoet. Ook wandelden is ’s winters mogelijk in de Rockies, vanaf het skigebied van Lake Louise wandelen wij met sneeuwschoenen naar de afgelegen Skoki Lodge. Deze is ook toegankelijk in de zomer.

Lake Louise
Lake Louise

dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter