9x must see tijdens een roadtrip Rocky Mountains, Canada

door Iris Timmermans
Roadtrip Rocky Mountains

De Canadese Rocky Mountains kent vele hoge pieken, helderblauwe meren en watervallen. Dwars door deze bergen loopt de beroemde Icefield Parkway, een snelweg die je meeneemt langs prachtige highlights. Lees hier 9 prachtige bestemmingen die je wilt aandoen tijdens een roadtrip Rocky Mountains!

Van Banff naar Jasper en weer terug

De Icefield Parkway is 232 kilometer lang en verbindt de steden Calgary en Edmonton via de bergen. Veel mensen huren een auto in Calgary en rijden dan de Rockies in, van Banff naar Jasper en weer terug. Tussen deze dorpen en gelijknamige Nationale Parken zijn zoveel meren, gletsjers en watervallen, het is haast onmogelijk om alles te zien tijdens je vakantie. De Rockies zijn overweldigend.

Start je roadtrip Rocky Mountains in Banff National Park

Het dorpje Banff ligt midden in de bergen. Overal in het dorp zie je de hoge bergen om je heen. Met straten als “grizzly-” en “bearstreet” snap je dat het nationale park niet alleen door mensen wordt bewoond. Soms komen de dieren ook in het dorp opzoek, wij zagen wilde herten door de straten lopen. Banff is de perfecte plek om je roadtrip te starten, maar ook om een paar dagen te blijven. Voor verschillende activiteiten zit je goed. Badder in de hotsprings, bekijk het dorp en de vallei vanaf Sulpher Mountain, of wandel langs de Bow River. Ben je hier in de winter? De Rockies zijn de perfecte plek om te wintersporten.

Roadtrip Rocky Mountains
Roadtrip Rocky Mountains

Moraine Lake

In de Rocky Mountains vind je veel prachtige meren. Moraine Lake is er een van. Als dit het eerste meer is dat je bezoekt in de Rockies, valt je mond haast open van de helderblauwe kleur. Moraine lake is omringd door hoge pieken, en door de rotsen begrijp je gelijk waarom dit gebergte haar naam aan heeft te danken. Vaak zie je in de zomer nog een laagje sneeuw op de bergen liggen. Wil je dichter naar het water? Huur dan een kano.

Lake Louise

Lake Louise ligt zo’n 15 kilometer verderop. Ook dit meer is helderblauw. Loop de “shoreline trail” voor verschillende uitzichtpunten langs het meer. Deze wandeling duurt een uurtje en start voor het Fairmont Chateau. Een imposant gebouw, niet te missen als je bij Lake Louise bent. Vanaf het meer wandel je zo de bergen in, op naar de theehuizen Lake Agnes en Plain of Six Glaciers. Vlakbij het tweede theehuis is ook de gletsjer Victoria te vinden. Wil je een meerdaagse wandeling maken door de Rockies? Skoka lodge is een prachtige plek.

Johnston Canyon

Ter afwisseling van de hoge bergen is de Johnston Canyon ook een aanrader. Door de kracht van het water, zijn er in de loop der jaren haast gaten in de rotsen ontstaan. De Johnston Canyon heeft meerdere watervallen, de “upper” en “lower”. In de winter zijn deze geheel bevroren, een goede plek voor ijsklimmen dus.

Lake Louise
Roadtrip Rocky Mountains

Athabasca Falls

Wanneer je aan komt lopen, hoor je het water al. De Athabasca falls staat namelijk niet bekend om haar lengte (23 meter), maar om de grote hoeveelheid water die in de canyon valt. Vanaf het bruggetje dat over de kloof is gespannen, heb je goed uitzicht. Het is ook mogelijk om de waterval te bekijken vanuit de canyon zelf.

Athabasca Gletsjer

De Athabasca gletsjer ligt aan de Icefield Parkway. Vanaf de snelweg zie je gletsjer al liggen. Toch is het zeker een aanrader om even een kijkje te nemen. Per voet kan je tot aan de rand komen van de gletsjer. Wil je op de gletsjer? Boek dan de Ice Explorer, een grote bus die je over de Athabasca gletsjer heen rijdt.

Helaas is een bezoek aan de Athabasca gletsjer ook confronterend. Met houten palen is aangegeven hoeveel meter de gletsjer per jaar afneemt. De laatste jaren gaat het steeds harder.

Parker Ridge Trail

Tijdens je roadtrip door de Rocky Mountains wil je zoveel mogelijk van de natuur genieten. De Parker Ridge Trail is daarom een aanrader. Al snel laat je de Icefield Parkway achter je, en wandel je zo de bergen in. Steil omhoog kom je bovenaan de berg uiteindelijk uit op een groene weide, met uitzicht op de Saskatchewan gletsjer en wederom blauw meer. En dat in maar een uurtje tijd!

Roadtrip Rocky Mountains

Peyto Lake

Peyto lake is nog zo’n prachtig helderblauw meer in de Rockies. Toch is ook deze een bezoek waard. Het meer is omringd door groene bomen, en ligt in een vallei. Vanaf het uitkijkpunt zie je de besneeuwde bergen en kijk je de vallei in.

Wildlife

Helaas is het niet te plannen, maar wel iets om op te hopen; wildlife. Met geluk spot je een beer of eland tijdens je roadtrip Rocky Mountains. Wij waren bijna op het einde van onze roadtrip en de hoop was vervlogen, toen we eindelijk een zwarte beer zagen langs de Icefield Parkway. Met een kleintje was deze haar buik aan het rond-eten. Een goede afsluiter van onze roadtrip Rocky Mountains in Canada!

Roadtrip Rocky Mountains
Roadtrip Rocky Mountains

dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter