Schommel de bergen tegemoet bij Casa del Arbol, Ecuador

door Iris Timmermans
Schommel de bergen tegemoet bij Casa del Arbol in Ecuador

Casa del Arbol is misschien wel de beroemdste schommel ter wereld. Hoog in de bergen nabij Baños in Ecuador, schommelen mensen hier zo hoog als ze kunnen. Alles voor het perfecte plaatje. Maar vooral omdat het zo ontzettend tof is.

Schommel zo hoog als je kan

Na even in de rij te staan, is het zover. Eindelijk schommelen! Schoenen uit, en gaan. Uiteraard nadat je je goed hebt bevestigd aan het riempje, want uit de schommel vallen betekent hier dat je wel heel diep valt. De Casa del Arbol is namelijk op de rand van een berg geplaatst, waardoor je op je hoogtepunt vrij in de lucht zweeft zonder ondergrond.

Aan de kleintjes is ook gedacht, voor hen is een kleinere schommel geplaatst. Inclusief mooi uitzicht, maar een net wat minder gevaarlijkere versie voor kinderen.

Uitzicht bij Casa del Arbol

Vanaf de berg heb je prachtig uitzicht op de bergen. Met geluk zie je ook de kleurrijke kolibries. Zoals de naam letterlijk vertaalt, kan je bij Casa del Arbol ook hoge boomhutten beklimmen. Of leun achterover met een verkoelend drankje, terwijl je geniet van het uitzicht en de schommelaars die het kind in zichzelf ontdekken.

IMG_1087
IMG_7795

Wanneer gaan?

Niet alleen buitenlandse toeristen bezoeken Casa del Arbol, ook de Ecuadorianen zelf schommelen graag de bergen tegemoet. Zij bezoeken de schommel vaak in het weekend, toeristen komen gedurende de hele week. In het weekend is het hierdoor aanzienlijk drukker. Beter dus om doordeweeks in de ochtend de Casa del Arbol te bezoeken. Check wél de weersvoorspellingen, met veel wolken en beperkt uitzicht verliest de schommel al gauw haar effect.

Hoe kom je bij Casa del Arbol in Ecuador?

Vanuit het dorp Baños pak je de bus ($1 pp) of taxi (± $8), richting de Case del Arbol. De rit gaat steil omhoog. Echte fanatiekelingen lopen de weg omhoog. Let wel op, want op de weg rijden ook de bussen en taxi’s omhoog en héél hard omlaag. Toegang tot de Casa del Arbol zelf kost $1 per persoon. Veel plezier!

Wat meer te doen in Baños

Baños is een dorp voor avonturiers. Hier kan je mountainbiken in de bergen, abseilen van een waterval of de diepte inspringen met een bungeejump. Ook tref je in het hart van het stadje verschillende restaurantjes en cafés. Wanneer je eerder in de afgelegen gebieden van Ecuador bent geweest, is het relatief toeristische gehalte van Baños een welkome afwisseling.

dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter