Kom tot rust bij eco-lodge Llullu Llama in het Andesgebergte, Ecuador

door Iris Timmermans
eco-lodge Llullu Llama in het Andesgebergte

Een eco-lodge midden in de Andesbergen in Ecuador, genaamd Llullu Llama. Eigenlijk kan het dan al niet meer mis. Als je hoort dat ze hier ook nog eens heerlijk eten serveren, lokale bevolking het hostel runt, plus je prachtig uitzicht hebt op de groene vallei – dan gaat deze zeker op je bezoeklijst. O ja, en ze hebben ook nog een sauna. De eco-lodge Llullu LLama in het Andesgebergte is de perfecte plek om tot rust te komen.

Klets met de lokals tijdens de bumby busrit naar Llullu Llama

Na een bumby ride vanuit Latacunga, kom je aan in het ieniemienie dorp Isinliví. Deze drie-uur durende hobbelweg neemt je direct de bergen in. Maar weinig toeristen weten af van Isinliví. Schrik niet wanneer de lokale bevolking graag een praatje met je aanknoopt, doordat ze zo weinig toeristen zien willen ze graag alles van je weten. Eigenlijk bezoeken alleen wandelaars Isinliví die de Quilotoa-loop lopen. Een pittige wandeling die je meeneemt van de ene naar andere vallei. Om uit te komen bij het Quilotoa meer.

eco-lodge Llullu Llama in het Andesgebergte
eco-lodge Llullu Llama in het Andesgebergte

Mocht je geen zin hebben in een wandeling, maar wel in rust, groen en bergen, dan zit je bij Llullu Llama op de juiste plek. Zowel backpackers als de reiziger die van privacy houdt, zit hier goed. Llullu Llama beschikt zowel over slaapzalen als privékamers. Ook is het mogelijk om een klein huisje te huren, waar je vanaf je eigen balkon de bergen in kijkt. Inclusief openhaard.

Llullu Llama is ook kolibries spotten

Wanneer je rustig geniet van het uitzicht op je balkon, en redelijk stil zit, zie je de meest kleurrijke vogels voorbij komen. Wij hadden geluk; recht voor ons balkon groeiden verschillende bloemen die in trek waren bij de kolibries. We zagen de bijzonderste varianten voorbij komen. Een had bijvoorbeeld een hele lange staart, de ander een lange snavel. We hebben onze ogen uitgekeken.

eco-lodge Llullu Llama in het Andesgebergte

De sauna in tijdens zonsondergang

Rond half vijf verdwijnt de zon langzaamaan achter de bergen. Een perfect moment om de sauna te verkennen. Midden op het terrein heeft Llullu Llama sinds kort een spa gebouwd, inclusief sauna en bad. Voor de mensen die twee dagen wandelen in hun benen hebben zitten, een goede beloning. Maar eigenlijk voor iedereen; het is heerlijk om te relaxen in de spa. Wanneer je in het bad zit en het is onbewolkt, zie je via het raam zo de sterrenhemel boven je.

Reserveren eco-lodge Llullu Llama in het Andesgebergte

De Quilotoa loop wordt door steeds meer mensen bewandelt. Vandaar dat het slim is om op tijd te reserveren. Zeker als je een privé huisje wilt, hiervan zijn er maar vier. Reserveren doe je via de website van Llullu Llama zelf of via Booking.com. Wanneer je zin hebt om je echt tot rust te komen, boek dan twee nachten. En neem een boek mee! Want zo gek veel is er niet te doen bij Llullu Llama. Heerlijk.

eco-lodge Llullu Llama in het Andesgebergte
eco-lodge Llullu Llama in het Andesgebergte

dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter