Taal Vulkaan, de perfecte dagtrip vanaf Manilla in de Filipijnen

door Iris Timmermans
Taal Vulkaan

Ruim 7000 eilanden met prachtige stranden en omringd door helderblauwe zee, dat is de Filipijnen. Maar de Filipijnen huist ook vulkanen, 37 om precies te zijn. Bij de Taal Vulkaan op het eiland Luzon komen eiland en vulkaan op een wel heel bijzondere manier samen.

Taal vulkaan – Island-Ception op de Filipijnen

Taal Vulkaan, je kunt het ook wel island-ception noemen. Want, let op: een eiland in een meer op een eiland in een meer op een eiland. Als je uitkijkt op het piepkleine eilandje vanaf de krater, is het bizar om te beseffen hoever deze gelaagdheid precies gaat.

Taal Vulkaan
Taal Vulkaan

Dagtrip vanaf Manilla

Taal Vulkaan ligt zo’n vijftig kilometer ten zuiden van de Filipijnse hoofdstad Manilla. Hoewel het even duurt voordat je de drukke stad uit bent, is Taal Vulkaan een leuke dagtrip vanuit de stad. Wanneer je per bus reist, geef dan goed aan bij de chauffeur dat je naar de Taal wilt. Anders sjeest de bus je bestemming zo voorbij.

Vanaf de grote weg zie je de Taal vulkaan al liggen. Terwijl je in een tuk tuk naar beneden slingert kan je goed van het uitzicht genieten. Eenmaal aangekomen bij het meer Lawa ng Taal, kan je opzoek gaan naar een boot richting Taal Vulcano Island. Grote kans dat de lokale bewoners je benaderen, dit dorpje is volledig ingericht op de trekpleister Taal Vulcano Island.

Taal Vulkaan

Meer in meer, de Taal Vulkaan in de Filipijnen

Eenmaal aangekomen op het eiland wandel je in een uurtje tijd naar de rand van de krater. Het pad is zo’n twee kilometer lang en je stijgt 400 meter. In de zomer is dit nog een behoorlijke uitdaging. Je kan ook te paard naar boven. Eenmaal bij de kraterrand aangekomen zie je eindelijk het kleine eilandje waar het allemaal omdraait: Vulcan Point Island. Geniet van het 360 graden uitzicht over de twee meren en drie eilanden.

Taal Vulkaan
Taal Vulkaan

dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter