Avoriaz in Portes du Soleil, een skigebied met 600km aan pistes!

door Iris Timmermans
Avoriaz en grote skigebieden

Hoewel de flatgebouwen op het eerste gezicht je misschien anders doen denken, is Avoriaz het perfecte dorp voor je wintersportvakantie. Vanaf bijna elk appartement glijd je zo de piste op,  is het een auto-vrij dorp én ligt het in Portes du Soleil, een van de grootste skigebieden van Europa. Met maar liefst 600 kilometers aan pistes verveel je je geen seconde.

Avoriaz het dorp

In het dorp vind je alles wat je tijdens je vakantie nodig hebt. Een supermarkt op loopafstand, terrassen om van de zon te genieten en gezellige barren voor de apres-ski. En het dorp is dus omringd door pistes. Vanaf elke hoek van het dorp pak je zo een lift de bergen in.

Avoriaz
Avoriaz

Het skigebied van Avoriaz is onderdeel van het grotere gebied Portes du Soleil. Voor beginners is het skigebied van Avoriaz waarschijnlijk voldoende. Heb je meer ervaring en hou je van lange tochten? Koop dan een skipas van Portes du Soleil. Het gebied ligt uitgestrekt over de Alpen, je skiet zo van Zwitserland naar Frankrijk en andersom!

Portes du Soleil in het kort

  • Ligt zowel in de Franse als Zwitserse Alpen
  • Heeft totaal 286 pistes en 196 skiliften
  • 34 groene pistes
  • 119 blauwe pistes
  • 101 rode pistes
  • 32 zwarte pistes, waaronder Le Mur
  • 30 sneeuwparken
  • Maximale hoogte: 2460 meter
  • Tweede grootste skigebied van Europa
Avoriaz

Piste-impressie

Tiefsneeuw en een blauwe lucht, dat is onze ervaring met Portes du Soleil. Het skigebied is geliefd, zowel om de kwaliteit als kwantiteit van de pistes. Een heerlijke bestemming dus voor een wintersportvakantie. Overweeg je een vakantie in Portes du Soleil en ben je flexibel in je vakantieperiode? Probeer dan de vakantieperiode van de Fransen en Zwitsers te vermijden, voor meer rust op de pistes.

Legendarische Le Mur

Wie een gemiddelde zwarte piste niet spannend genoeg vindt, neemt een kijkje bij de piste Le Mur. Met een gemiddeld hellingspercentage van 76% is dit geen kattenpis. Om het nog iets spannender te maken, is de piste ook nog eens gevuld met bugles. Dit zijn hoopjes van sneeuw en ijs waar je omheen skiet of snowboardt. Een behoorlijke uitdaging. Veel mensen denken Le Mur aan te durven, maar wanneer ze boven staan haken ze toch af – door de steile start lijkt het haast alsof je recht omlaag gaat. Afhakers hoeven niet getreurd te zijn, naast de piste gaat een stoeltjeslift, zowel omhoog als omlaag. Zodat iedereen kan genieten van het uitzicht.

Avoriaz

dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter