De Gibbon Experience: slaap hoog in de bomen en zipline door de jungle

door Iris Timmermans
Gibbon Experience

In Laotiaanse jungle vind je de hoogste boomhutten ter wereld. De hutten zijn op een wel heel unieke manier bereikbaar: alleen per zipline. Tijdens de Gibbon Experience slinger je als een aap door de jungle en overnacht je hoog in de bomen. De ultieme jungle-ervaring.

Omringd door bergen en jungle

Vlakbij de Thaise grens ligt het nationale park Nam Kan. Het park bestaat uit 135.000 hectaren uitgestrekte jungle en bergen. Terwijl je glijdt over de kabels, laat je snel het uitzicht op je inwerken. Voor je het weet ben je alweer aan de andere kant. Tijdens de Gibbon Experience heb je daar gelukkig genoeg kans toe, elke kabel geeft je weer een ander uitzicht. Vanaf de ene kabel kijk je uit over het dak van de jungle, vanaf de andere stort je je in het diepe. De langste kabel is maar liefst 570 meter lang.

Gibbons spotten tijdens de Gibbon Experience

De Gibbon Experience dankt haar naam aan de Gibbon-aap. Deze apen staan bekend om hun lange armen en slingerkwaliteiten. Vooral tijdens de Classic-tour heb je veel kans om de gibbons te zien. Met een beetje geluk word je gewekt door hun zang-geluiden en kan je ze spotten vanuit je boomhut. Naast de gibbons leven het nationale park ook andere diersoorten, zoals tijgers en luipaarden. Deze zitten ver in de jungle verstopt, dus tijdens de Gibbon kom je die zeer onwaarschijnlijk tegen. Wel heb je kans om ook andere aap-soorten te bewonderen, en natuurlijk veel verschillende vogels.

Gibbon Experience
Gibbon Experience

Investeren in de natuur

De Gibbon Experience is in 1996 opgericht. Hoewel het lijkt alsof de organisatie zich op één doel richt (toeristen voorzien in de nodige adrenaline-kick), doet de organisatie achter de schermen belangrijk werk.

Investeren in herbebossing, parkpatrouilles en duurzame agricultuur.

De Gibbon Experience strijdt tegen illegale houtkap en dierenstroperij. Met hun inkomen beschermen ze de jungle en natuur. Ze investeren in herbebossing, parkpatrouilles en duurzame agricultuur. Ook worden de lokale inwoners geschoold in hoe ze zo goed mogelijk met de natuur omgaan. Momenteel heeft de Gibbon ruim 120 lokale mensen in dienst. Denk aan de kok, gidsen, maar ook de timmermannen die de hutten op hoogte in elkaar zetten.

Gibbon Experience in cijfers

  • Er zijn 21 tot 30 kabels
  • De gemiddelde kabel is 235 meter lang
  • De langste kabel is 570 meter lang, de kortste 50 meter
  • 4 boomhutten op hoogte van 30 tot 40 meter
  • Afhankelijk van tour, 4,5 tot 6,7 kilometer aan zipline-kabels

Keuze uit meerdere tours

Geïnteresseerd in de Gibbon Experience? Afhankelijk van je wensen in dagen (twee of drie), het aantal ziplines (21 tot 30) en prijs (ongeveer 100$ per dag), kies je uit drie tours: classic, waterfall of express.

Vanaf het dorp Huay Xay vertrekken de tours richting de jungle. Ook heeft de Gibbon Experience hier het hoofdkantoor. Hoewel je hier kan boeken, is het gezien de populariteit aan te raden om van te voren te reserveren. Bekijk de website van de Gibbon Experience voor meer informatie.

Gibbon Experience

dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter