Trang An, het Halong Bay op het vaste land van Vietnam

door Iris Timmermans
Trang An

Halong Bay, de bekende rotsblokken voor de kust van noord Vietnam – wie kent ze niet? De vele toeristenboten in de zee zijn niet meer weg te denken. Speciale party-baaien en boten hebben hun intrede inmiddels ook al gedaan. Een groener en minder toeristisch alternatief is Trang An, ook wel bekend als de Halong Bay op het vaste land. De rotsblokken liggen in dit geval aan een rivier en zijn toegankelijk per roeiboot. In de rotsen zitten vele grotten en natuurlijke tunnels verborgen, sommige waar je zelfs doorheen kan varen per boot.

Trang An: per roeiboot natuur bewonderen

Bij aankomst heb je keuze uit een van de vele bootjes die klaarliggen. De roeiers op de boot werken hard, zeker als je nagaat dat ze de hele dag door roeien en vaak in volle zon. Soms is het mogelijk dat je wordt gevraagd om te helpen met roeien. In het kader van vele handen maken licht werk, is dit iets wat wij met veel plezier deden.

Trang An
Trang An
Trang An

Route langs tempels en door rotsen

Tijdens de boottour kijk je niet alleen uit op prachtige natuur, maar ook een prachtige tempel versholen tussen al het groen. Afhankelijk van je keuze in tour, stop je ook bij de tempels. Uiteraard is het landschap de echte trekpleister – tempels heb je verspreid over Vietnam, Trang An niet.

Wist je dat…

  • Het landschap van Trang An sinds 2014 op de UNESCO Wereld erfgoed lijst staat?
  • Er in de omgeving twee types grotten zijn? Inactieve grotten en actieve grotten. Actieve grotten kunnen in het regenseizoen volledig onder water staan. Deze grotten worden hierdoor blootgesteld aan voortdurende erosie.
  • Je goed op moet letten wanneer je onder de rotsen en grotten heen vaart? Het is vaak nodig om te bukken. De smalle en lage rotsen geven de tour een extra dimensie.
  • Het gebruikelijk is om de roeiers een fooi te geven? Hoewel ze hier doorgaans niet expliciet om vragen, is het hun harde werk zeker waard!
Trang An
Trang An

dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter