Vijf nationale parken in west Amerika voor bergliefhebbers

door Iris Timmermans
Nationale parken in west Amerika

Van Alaska tot Mexico en van Maine tot Hawaï. In de verenigde staten van Amerika liggen 59 parels verspreidt. Bergen, grotten, woestijnen, gletsjers. Stuk voor stuk nationale parken die een bezoek waard zijn. In dit artikel vijf nationale parken in west Amerika, speciaal voor bergliefhebbers.

Het grootse Grand Canyon

De Grand Canyon is vaak een belangrijke redenen voor mensen om naar west Amerika op vakantie te gaan. Geheel terecht, ook voor ons was dit tijdens onze roadtrip een hoogtepunt. De Grand Canyon doet eer aan haar naam: deze is 435 kilometer lang en varieert in breedte van 15 tot 29 kilometer. Op sommige plekken is de canyon maar liefst 1600 meter diep. De verschillende kleuren rotslagen en aparte vormen maken dat je niet uitgekeken raakt. Bekijk tijdens je bezoek de zonsopkomst of -ondergang bij de canyon, dan schijnt de zon direct op het gesteente waardoor deze nog vuriger kleurt.

Yosemite Nationaal park, voor ieder wat wils

In Yosemite National Park vind je de Half Dome, misschien wel de meest gefotografeerde berg van west Amerika. Door de steile wand lijkt dit granieten rotsblok haast doormidden gespleten. Sommigen denken soms dat de helft van de berg mist. Maar Yosemite biedt meer! Klimliefhebbers zitten goed bij de beroemde en beruchte El Capitan, een bergwand van 900 meter hoog. Avonturiers raften over de Merced rivier of mountainbiken door de bergen. En natuurliefhebbers bewonderen de oeroude Sequioa bomen.

Nationale parken in west Amerika

Kleurrijk Yellowstone

Ruim 3 miljoen bezoekers nemen jaarlijks een kijkje bij Yellowstone National Park. Onder andere bij de beroemde geiser the Old Faithful die meerdere keren per dag uitbarst, bij de regenbooggekleurde hot springs of de imposante Yellowstone waterval. Welke van de bezienswaardigheden je ook bezoekt, het nationale park is uniek en de diversiteit maakt dat je het park niet snel zal vergeten.

Rode rotsformaties bij Bryce canyon

Een rode waas van gesteenten in de mooiste vormen. Je vindt het in Bryce Canyon National Park. Wanneer je dichtbij komt, zie je de omgeving om je heen veranderen. De groene bomen worden afgewisseld met rode rotsblokken. Net zoals de Grand Canyon is het ook een aanrader om de zonsondergang te bewonderen bij de Bryce Canyon. De laatste zonnestralen maken de rotsformaties vurig rood.

Nationale parken in west Amerika
Nationale parken in west Amerika

Wintersport bij State Park Lake Tahoe, of neem een duik in de zomer

Hoewel Lake Tahoe niet in een nationaal park ligt maar in een staatspark van Nevada, is Lake Tahoe volgens ons de moeite waard om te bezoeken. Het bergmeer is omringd door bergen. Lake Tahoe ligt op 1897 meter hoogte en op de grens van de staten California en Nevada. Door de centrale ligging is het een ideale stop tijdens een roadtrip door west Amerika. Zowel in de zomer als winter een aanrader: in de zomer neem je hier een frisse duik, in de winter kijk je uit op het meer terwijl je naar beneden sjeest van een van de pistes. Neem ook een kijkje bij Emerald Bay. De baai ligt aan het zuiden van Lake Tahoe, en als kers op de taart ligt er middenin de baai een klein eilandje.

Nog meer nationale parken in west Amerika?

Heb jij nog een toevoeging op bovengenoemde nationale parken in west Amerika? Laat het ons weten in een reactie!

Nationale parken in west Amerika
Nationale parken in west Amerika

dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter