5 activiteiten in Banff, hét dorp in de Canadese Rockies

door Iris Timmermans
Banff

Banff ligt in de Canadese Rocky Mountains en wordt door veel mensen gezien als hét dorp van de Rockies. Zowel in de zomer als in de winter vermaak je je prima in de natuur in en rondom Banff.

Banff Town

Banff ligt in het gelijknamige nationale park en is omring door bergen. Onder andere Mount Rundle (2.949m), Sulphur Mountain (2.281m), Mount Norquay (2.134m), and Cascade Mountain (2.998m) maken het een prachtige omgeving om te vertoeven. In het dorp heb je ruime keuze uit restaurants, cafés en winkels, maar vooral biedt Banff toegang tot veel natuuruitjes. Daarnaast is Banff is hét startpunt van een roadtrip door de Rockie Mountains, de nabijgelegen Icefield Parkway verbindt het dorp met Jasper National Park.

Beklim Sulpher mountain (of pak de gondel)

Vanaf de Sulphur Mountain heb je een 360° uitzicht op het dorp Banff, de vallei, de Bow rivier en alle omliggende bergen. ’s Zomers kan je de top zowel per gondel als wandeling bezoeken. Vanwege de prijzige gondel (±60 Canadese dollar per persoon) besloten wij het pad van 5.5 kilometer omhoog te wandelen. In zo’n twee tot drie uur bereik je de top van Sulpher Mountain op 2.451 meter. Vooral aan het einde van de tocht is het even zweten, het pad is redelijk steil. Het uitzicht is het dubbel en dwars waard.

Korte wandeling naar Tunnel Mountain

Beklim je liever een kleinere berg? Beklim dan de Tunnel Mountain. Deze is direct vanaf het centrum te bereiken, in zo’n twee tot drie uur sta je weer terug bij je beginpunt. Het pad is 4 kilometer lang en stijgt 300 meter. Ook al is de top (1.400m) een stuk lager dan de Sulpher Mountain, heb je ook vanaf hier een uitzicht over Banff en haar groene omgeving.

Banff
Banff

Wintersport in Sunshine Village

Ben je in de Rockies in de winter? Het skigebied Sunshine Village nabij Banff town is een waar sneeuwparadijs. In het skigebied heb je keuze uit 137 pistes, brengen liften zoals de Wolverine en de Goat’s eye je naar de top, en eet je je buikje rond met Poutine. Een echte aanrader voor wintersportliefhebbers.

Wandel langs de Bow river

Langs Banff loopt de Bow rivier. Het helderblauwe water geeft een mooi contrast met de groene omgeving. De rivier begint zo’n 100 kilometer verderop, midden in de Rockies bij het Bow meer. Wanneer je de winkelstraten van Banff achter je wilt laten, biedt de wandeling langs het water uitkomst. In zo’n twee uur wandel je langs de rivier, door bossen en omgeven door bergen. Wij wandelden in de winter langs het bevroren water, de besneeuwde toppen zorgen in dat geval voor mooie uitzichten. Wanneer je in de zomer wandelt, kom je ook uit bij de Bow waterval. De wandeling start bij het Fairmont Springs Hotel.

Fairmond Banff Springs Hotel

Wanneer je aankomt bij het Fairmont Banff Springs Hotel, heb je het gevoel dat je in een sprookje bent beland. Dit reusachtige kasteel is omring door bossen en kijkt uit op de bergen. Hoewel een overnachting alleen voor mensen met een zeer ruim budget is weggelegd (overnachting begint bij ± 590 Canadese dollar in het laagseizoen), is een bezoek aan het café al een hele ervaring. In het Fairmont Springs Hotel kasteel kijk je je ogen uit, elke ruimte is weer anders aangekleed. Bezoek ook het balkon, vanaf hier kijk je uit op de Bow Rivier en de vallei.

Banff

dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter