Tempels, bergen en watervallen in Luang Prabang, Laos

door Iris Timmermans
Luang Prabang

Luang Prabang staat bekend om haar vele tempels. De stad ligt aan de bruine Mekong River en is omringd door groene bergen. Bewonder ’s ochtends vroeg de monniken die hun ronde doen door de stad, bezoek de tempels en koel af in een van de watervallen in omgeving van Luang Prabang.

Tempels in Luang Prabang

Keuze zat in Luang Prabang als het aankomt op tempels bezichtigen. De 32 tempels verspreid over de stad geven het een serene sfeer. Een van de meest indrukwekkende tempelcomplexen is de Wat Xieng Tong. Deze tempel representeert typische Laotiaanse kunst. Zowel de scenes afgebeeld op muren en deuren uit het leven van Boeddha als de gouden daken zijn erg bijzonder.

Bergen & uitzicht

De Phy Si tempel is ook een bezoek waard. Niet zozeer om de tempel zelf, maar vanwege het uitzicht. Gelegen midden in Luang Prabang, loop je een lange trap omhoog. Uiteindelijk kom je bovenop een berg uit met uitzicht over de groene vallei en de stad. Aan het eind van de middag is het hier erg druk, vanwege de zonsondergang. Wees op tijd als jij ook een goed plekje wilt tijdens de luchtverkleuring.

Luang Prabang
Luang Prabang

Yoga met uitzicht op de bergen

Bij het café Utopia in Luang Prabang vind je ultieme ontspanning. Plof neer op een van de zitzakken en duik in een goed boek, bestel een biertje terwijl je met medereizigers kletst, of kom vroeg in de ochtend voor een yoga les. Vanaf het yoga-plateau kijk je uit op de Nam Khan rivier en door de afgelegen plek van Utopia laat je de drukte van de stad achter je. Bekijk hier het schema voor de actuele tijden en lessen. Wanneer je langere tijd in Luang Prabang verblijft, kan je een weekkaart kopen.

Per tuktuk naar de Kuang Si watervallen

Op ongeveer een uurtje rijden van Luang Prabang, vind je de Kuang Si watervallen. Alleen de rit ernaar toe is al adembenemend, je rijdt door de groene bergen. De waterval bestaat uit verschillende lagen, als eerst zie je de kleine poeltjes. Hier kan je in badderen. Wanneer je verder omhoog loopt, kom je uit bij de grote waterval. Deze is tientallen meters hoog, het water valt met bakken naar beneden.

Ook is het mogelijk om de waterval van bovenaf te bewonderen. Naast het water vind je een steil pad omhoog, onderweg kom je mooie uitzichten tegen. Eenmaal boven aangekomen moet je goed oppassen, zoals bij veel Aziatische attracties missen duidelijke bordjes en waarschuwingstekens. Sommige daredevils liepen tot de rand van de waterval voor ongetwijfeld spectaculair uitzicht naar beneden, wij keken liever vanaf een veilige afstand toe. Ook vanaf ons punt was het een prachtig uitzicht op de omgeving van Luang Prabang.

Luang Prabang

dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter